Sommerbrev – Aarhus Roklub

6. juli 2016 20:37 , af Hother Hennings

Juli 2016

Aarhus Roklub gennemfører en række aktiviteter hele sommeren. Det tilstræbes i dette sommerbrev at give en oversigt over aktiviteterne, og at give en overordnet orientering om hvad der ”rører sig” omkring Aarhus Roklub.

Sommerferieprogram:

Ungdomsroning, Brabrand hver mandag kl. 18.00-20:00, undtaget 18. og 25 juli.
Motion outriggerroning for øvede seniorer, Brabrand hver mandag kl. 18.30, fra og med 8. aug.
Outriggerroning senior begynder og let øvede, Brabrand, hver onsdag kl. 18.30
Fællesroning, Havnen, hver tirsdag kl. 17.00 og Fællesspisning kl. 20.00
Struktureret rotræning, Havnen, hver torsdag kl. 17.30
Spinning / rotur, Havnen, hver onsdag kl. 17.00

Der er sommerferielangtur til Slesvig-Holsten i uge 28 og langtur til København den 6-8 august.

Der bliver arrangeret en lang række andre ture og ”begivenheder” – Hold øje med rokort.dk

Trafikforhold Havnen:

Trafikforholdene omkring Søsporten er helt kaotiske. Hjortholmvej er spærret sommeren over pga. de store havnebyggerier, hvor der etableres en kanal under Hjortholmvej, ny kloak, nye fjernvarme ledninger og meget mere.
Kør over Nørreport og find en parkeringsplads på kystpromenaden eller Dagmar Pedersen Allé.


Tøjansvarlige

Mai Nielsen er ansvarlig for salg af klubdragter på Brabrand og Morten Richter er ansvarlig for salg af klubdragter på Havnen.


Kaproning

Nina Hollensen har kvalificeret sig til OL i Rio sammen med Lisbet Falch Jakobsen, Bagsværd Roklub i dobbeltsculler. Båden har allerede opnået bemærkelsesværdige resultater bl.a. OL kvalifikationen, der er en stor bedrift i sig selv, samt en ny Dansk rekord til den sidste World Cup regatta i Polen.

Mette Køchs blev nordisk mester med U19 landsholdets dobbeltfirer til junior NM i Sverige i juni. Næste udfordring bliver Junior EM i Trakai Litauen 9.-10.juli. Ungdomslandsholdets dobbeltfirer er et nyt landsholdsprojekt under Rocenter Aarhus der trænes af Helle Krogh.

Andrej Lawaetz og landsholdets letvægtsdobbeltfirer vandt guld ved world-cup regattaen i Polen. Båden deltager senere i år i VM, hvor de skal forsvare sidste års bronzemedalje.

Følg resultaterne på aarhusroklub.dk

 

Brabrand

Både
Materialeforvalteren arbejder på at få flere både gjort klar til roning.
Der er således repareret en række både der har ligget med større skader i langt tid.

Blandt andet er ”Mimer”, ”Hu” og Bart blevet repareret og er klar til montage af rigge. Bådene Magni og Udin er aktuelt på værksted for repr. af større skader.

Ungdomsafdelingen
Ungdomsafdelingen har fået retableret en gruppe af forældre og roere, der vil stå for afdelingen. Anders Thor er ungdomsleder. Der er plads til flere ungdomsroere og flere hjælpere i afdelingen.

Sommer ro skole
Årets sommer ro skole i ugerne 30 og 31 er fuldt booket op, og der er venteliste. Vi håber at deltagerne får en god oplevelse og at nogle af deltagerne får lyst til at fortsætte i Aarhus Roklub, efter sommerferien.
Rose, Cinna og Mai står for arrangementet


Fondsstøtte

Der er bestilt en ny 2 åres inrigger i glasfiber til levering til standerhejsningen 2017.
Aarhus Roklub har fået støtte til båden fra:

Krista og Viggo Petersens fond 70.000 kr.
Holger Frederiksen 30.000 kr.
Botved fonden 5.000 kr.

 

Royale fonden har givet ungdomsafdelingen 20.000 kr. til både
Det overvejes at indkøbe E-don både for dette beløb.

Trygfonden har givet klubben 10.000 kr. til et 12 timers førstehjælpskursus i den kommende vinter.

Bestyrelsen er meget taknemmelige for støtten til Aarhus Roklub. Det betyder meget for klubbens fremadrettede arbejde at vi har mulighed for at investere i nyt udstyr og i sikkerhed.

 

Vinteraktiviteterne

Bestyrelsen arbejder på at anskaffe de fornødne maskiner til TryAtlon i Søsporten. Hensigten er at give medlemmerne flere træningsmuligheder og et alternativ til den rene ergometertræning om vinteren.
TryAtlon er en ny ”Triathlon-variant”, hvor man ror, cykler og står på ski. For at dyrke TryAtlon har vi brug for 3 avancerede spinningcykler, 3 langrendsergometre og tre roergometre. Klubben har roergometrene, og skal derfor ”kun” købe 3 spinningcykler og 3 langrendsergometre. Det rigtige udstyr koster i alt ca. 80.000 kr., hvis vi køber det på en gang. Vi har ansøgt en række fonde om midler.

Med tre ”linier” kan vi have 9 personer i gang på TryAtlon ”banen”, hvor træningen kører som cirkeltræning efter forskellige programmer

 

Søsporten

Vi har arbejdet ihærdigt på at udvikle vores projekt omkring Søsporten siden vi havde den første direkte dialog med AP. Møller Fonden og Lokale- og Anlægsfonden i december måned.

Arealerne omkring Søsporten
Der er lavet en fælles plan for udearealerne omkring Søsporten og naboerne "Beddingen" og "Affald-Varme", der er ved at bygge en ny stor energi og teknik bygning ved siden af Søsporten (der hvor ”oste-grossisten” lå). Det er Arkitekt MAA Marie Wacher Rødbro fra Kristine Jensens tegnestue, der har forestået dette arbejde, hvor de forskellige interessenter har medvirket. Det har medført en række synergier omkring udnyttelsen af kajen, flere "offentlige" opholdsarealer, flere cykelstativer og et fælles udtryk for området med ens belægning, belysning mv. Stadsarkitekt Stephen Willacy, Aarhus Kommune har medvirket i processen og godkendt projektet. En del af resultatet er at vores slæbested bliver udvidet med 3 meter mod vest (som tidligere meddelt).

Fælles klublokaler og stort træningsrum
Klubberne har gjort op med kulturen med "et rum til hver klub". Overetagen er således tænkt som en række fleksible rum, der kan benyttes af alle klubber efter behov. Vi får derudover et attraktivt opvarmet fleksibelt træningsrum på 70 – 140 m2, der tilgodeser behovet for indendørs træning både sommer og vinter.
Overordnet er tanken at vi har et stort fleksibelt træningsrum. Om vinteren er pladsbehovet til indendørs træning stort, og i sommerhalvåret, hvor træningen foregår udendørs, er pladsbehovet lille. Omvendt har klubberne behov for store opholdsrum om sommeren til undervisningsformål og sociale aktiviteter, mens der er et mindre behov for store opholdsrum om vinteren.

Det har været et kardinalpunkt for fondene, at få lavet fælles opholdsrum i bygningen, idet erfaringen er at pladsen ikke bruges optimalt i separate klublokaler, som ofte kun bruges nogle få timer om ugen. Der er brugt lang tid på at drøfte klublokale-problematikken og med at udvikle projektet. Klubberne skulle komme til enighed, og vi har alle "flyttet os" i processen. Vi er således kommet til enighed om at lave et stort opholdsrum og to mindre opholdsrum på første sal. Det er aftalt at kajakklubben og dykkerklubben ”indretter” de to mindre lokaler, mens Aarhus Roklub indretter det store fælleslokale. Aarhus Roklub ”får” det store flexrum med flexvægge i den nordlige ende af det fælles opholdslokale. Aarhus Roklub har også adgang til de to mindre rum, der kommer til at stå ulåste. Klubberne deles således om de fælles rum på 1. sal, og pladsbesparelsen bruges til at hæve de ”faglige” faciliteter, i form af et attraktivt træningsrum. 

Indretningen af overetagen gør det også muligt at anvende huset til større arrangementer - eksempelvis til store stævner, VM, EM og nationale mesterskaber samt mere lokale arrangementer for havnens brugere og beboere, således at vi kan bidrage til det omgivende samfund.

Omklædningsrum i stueetagen – og stor terasse over bådhallen
Omklædningsrummene er bygget således at der er en "våd" og en "tør" indgang, alt efter om man kommer "tør" for at klæde om til træning eller "våd" ind fra havet.

Det er også lykkedes os at få lavet en terrasse hele vejen rundt om overetagen, således at der kommer en 4 meter bred terrasse ”foran” overetagen, udover bådhallen.

For at give bygningen øget transparens er der lavet en række vinduer i stueetagen, så forbipasserende kan se, hvad der foregår inde i huset. Der er lavet passage for forbipasserende hele vejen rundt om huset, ligesom der er opholdsarealer forskellige steder rundt om bygningen, hvor man kan nyde vandet og byen og følge klubbernes aktiviteter på nærmeste hold.

 

Overordnet
Aarhus Roklub bevarer sin status som primær bruger af bygningen, som det blev aftalt, da Aarhus Roklub solgte bygningen til Aarhus Kommune i 1980.

Fondene er meget positive omkring udfaldet af vores arbejde og har pointeret at de er interesserede i at støtte projektet. Derfor har fondene udbedt sig et myndighedsprojekt og et budget, der kan danne grundlag for en donation. Kommunen har accepteret at udarbejde myndighedsprojektet der indeholder detaljerede tegninger, ingeniørberegninger og meget mere. Myndighedsprojektet forventes færdigt ultimo september. Projektet forventes at koste ca. 16 mio. kr. incl. arealet omkring bygningen.

Tegningerne ligger på klubbens hjemmeside aarhusroklub.dk, hvor det er muligt at downloade materialet, ligesom der ligger et komplet sæt tegninger i opholdstuen i Søsporten.

 

Arealet omkring Søsporten.

 

Stueetagen.

 

1. Sal

Informationer til medlemmerne

I Aarhus Roklub har vi tre medier; Facebook, Aarhusroklub.dk og rokort.

Rokort er tænkt som et praktisk værktøj, hvor man kan slå ture op, tilmelde sig og registrere sine roture.

Facebook siderne er tænkt som et medie, hvor vores medlemmer kan følge hinanden og selv sætte forskellige opslag op. Aarhus Roklub, Brabrand og ungdomsroerne har hver en facebook site.

Hjemmesiden Aarhusroklub.dk. Her ligger vores program, nyheder og referater, vedtægter, indmeldelseblanket, billeder og meget mere. Du kan logge ind på medlemssiderne ved at bruge din adgangskode til rokort. Brug hjemmesiden til at finde informationer og til at fortælle om nye arrangementer, om en god tur eller andre relevante emner. Bemærk at de passive roere typisk ikke følger rokort, og at vi derfor må bruge andre medier for at nå disse medlemmer. Endeligt er klubbens hjemmesiden klubbens ”vindue udadtil”, hvilket er meget væsentligt, ikke mindst i en periode hvor vi skal fundraise store beløb til et nyt klubhus. --


Jeg håber at I får glæde af Aarhus Roklub over sommeren.

God sommer!

Hother Hennings
Formand
Aarhus Roklub