Hvem er vi?

Går du og overvejer at ro? Så er du landet det korrekte sted. Aarhus Roklub er den klub i Aarhus der har det mest varierede tilbud til medlemmerne i alle aldersgrupper. Med vores 2 attraktive beliggenheder på Aarhus Lystbådehavn og Brabrand Sø, kan du finde netop lige den slags roning, som du leder efter. Så uanset om du er til hyggeture, sved på panden, konkurrencer, langture, ferieture i ind- og udland, ergometertræning, vi har det hele! Vi er også meget mere end roning: fællesspisning, fredagsbar, fester, svømning, vandreture, hyttetur og meget andet. Vi er en forening, det er medlemmerne der frivilligt står for alle aktiviteter og vi forventer selvfølgellig også at du bidrager til det frivillige fællesskab. 

Vores bådpark består af inrigger, outrigger og coastalbåde, vi har ingen kajakker. 

 

Hvad vil det sige at ro?

Roning er det du gør det til. For nogle er det en livsstil, for nogle motion, for nogle elitesport og for andre et socialt fællesskab. 

Roning kan dyrkes når du vil og når du har lyst. For udover vores faste aktivitetsplan, kan man nemlig ro en tur, lige når det passer dig!

Det kan være tidskrævende at ro. Bådene skal inden turens start gøres klar, man ror med en hastighed på 7-8 km/t og en typisk tur fra Aarhus Lystbådehavn er 15km, når man kommer tilbage skal båden vaskes af, inden den sættes på plads. 

Vil du gerne ro på eliteplan, er Aarhus Roklub eneste roklub i Aarhus som har trænere og både til det. Vi har haft flere roere med til OL.

 

Hvilken type båd?

Når du starter har du nødvendigvis ingen erfaring, men frygt ej, vi har mange dygtige og uddannede instruktører, som står klar til at instruere dig. 

Har du ingen erfaring starter du i en inrigger eller en coastalbåd. 

Inriggerbåde er gode til al slags roning, kaproning, motionsroning, til søndagsture og ferieture. Coastalbåde er bygget i glasfiber, man ror med 2 årer, de er fulde af fart og klarer sig rigtig godt i bølger. I Aarhus Roklub har vi 3 typer af coastalbåde; single hvor du ror alene, med plads til 2 roere og med plads til 4 roere + 1 styrmand.

Outriggerbåde er dem du kender fra OL, lette, slanke og lange, med masser af fart. I Aarhus Roklub har vi både med plads fra alt til 1-8 roere, så mulighederne er mange. Outriggerbåde roes kun på Brabrand Sø, på en opmærket 2000m bane. Som ungdomsroer starter du med at ro outriggerbåde.

 

Det er nemt at komme i gang!

Vi optager medlemmer hele året og som ny har du ret til 3 GRATIS prøvegange. Du skal gennemgå et instruktionsforløb i robåd, der tager ca. 3 uger og foregår i forår og sommermånederne. Om vinteren ror vi i ergometer (romaskine) for at holde formen ved lige, en sjov og effektiv træning

Bliv medlem nu, tryk her

Har du spørgsmål, så skriv til kontakt(a)aarhusroklub.dk