Vinterroning

Vinterroning

Aarhus Roklub tilbyder vinterroning til dem har et konkret behov herfor. Nedenstående er retningslinjerne for at søge om vinterroret.

Inden du søger vinterroret skal du kraftigt overveje din sikkerhed, det er ikke ufarligt at ro om vinteren da vandet er koldt og aktiviteten på vandet er stærkt begrænset. Det betyder at muligheden for at få hjælp dermed reelt er ikke eksisterende. Vinterroning kan ikke sammenlignes med vinterbadning, hvis du falder i vandet, vil du som komme til at opholde dig i vandet i mellem 2 og 15 minutter, 2 minutter hvis kun en falder over bord og kan hjælpes op med det samme, op til 15 minutter hvis båden kæntre og du skal svømme i land. Når man vinterbader er man typisk i vandet mellem 15 – 30 sekunder og har en varm sauna umiddelbart ved siden af.

 

Ansøgninger om vinterroret behandles på bestyrelsesmøderne i Oktober og November, senere ansøgninger afvises.

Bestyrelsen behandler indkomne ansøgninger om vinterroret ud fra nedenstående retningslinjer der som udgangspunkt skal være opfyldt.

  • Man har roet i alt minimum 1000 km i indeværende sæson
  • Man har erhvervet K1 eller KB styrmandsret
  • Man er minimum 15 år og maksimum 70 år
  • Hvis man er under 18 har forældrenes tilladelse
  • Man behersker at ro den bådtype man ønsker at vinterro i, herunder skift i inrigger.
  • Man har bestået fuld svømmeprøve for den kommende sæson.
  • Man har læst og forstået vinterroreglementet og forstår dens begrænsninger.

 

Vinterroret til 1X (singelsculler) kan først søges hos kaproningschefen når man har fået vinterroret hos betyrelsen. Tilladelsen til vinterroning i 1X skal foreligge på skrift (mail) og udtrykkelig fortælle om man har ret til fri roning eller skal spørge fra gang til gang.

Vinterroret søges via dette link.

Bestyrelsen

15.05.2018 FN